PLANINSKI TABOR CICIBAN PLANINCEV NA BOČU

”Juhuhu, mi gremo pa na Boč!” so bili navdušeni otroci iz Vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica, ki v enotah Ciciban, Sonček, Ozka ulica in Zg. Ložnica obiskujejo obogatitveno dejavnosti Ciciban Planinec, ko so izvedeli, da se bodo opravili na planinski tabor na Boču.

Šolsko leto je hitro minilo. Otroci so celo leto hodili na pohode in raziskovali planinske poti ter naravo v bližnji okolici vrtcev. Tako kot vsako leto smo se tudi letos v mesecu juniju odpravili na težko pričakovan planinski tabor, ki je potekal v dveh delih, od 2. 6. do 4. 6. 2024 in od 9. 6. do 11. 6. 2024, v planinskem domu na Boču. Iz našega planinskega društva so se tabora udeležili otroci iz enot: Ciciban, Sonček, Ozka ulica in Zg. Ložnica. Na taboru so bili še otroci iz enot Makole, Poljčane, Studenice, Šmartno na Pohorju, Prihova in Oplotnica, ki so člani PD Oplotnica, PD Poljčane, PD Pohorje Zg. Polskava in PD Makole. Otroke smo na taboru spremljale vzgojiteljice – mentorice planinske skupine. Planinskega tabora se je udeležilo 96 otrok.

Na taboru smo za otroke pripravili različne aktivnosti. Raziskali smo okolico doma in se igrali v naravi. Ogledali smo si rastišče Velikonočnice. Nabrali smo dračje in si zakurili taborni ogenj. Odpravili smo se na pohod do Planinske koče Velikonočnice in Formile. Poiskali smo skriti zaklada, ki ga je otrokom nastavil škrat Bočko. Otroci so zelo uživali v plesu v pižamah. Otroke je obiskala Jana Jeglič, ki je odigrala deklico Julko in je otrokom pripovedovala Bočke legende. Obiskala sta nas tudi Polonca Doberšek in Aleš Grmek, vodnika PD Makole, ki sta otrokom predstavila planinsko in plezalno opremo. Na koncu tabora so otroci prejeli še medaljo in diplomo za pogum.

Otroci so na taboru zelo uživali. Skupaj smo premagovali izzive, raziskovali naravo in se učili novih veščin. Vsak dan je bil poln smeha, druženja in nepozabnih trenutkov, ki so utrdili njihovo ljubezen do narave in planinarjenja. Planinski tabor na Boču ni bil le priložnost za raziskovanje narave, temveč tudi za krepitev prijateljskih vezi in medsebojnega sodelovanja. Poleg tega so se domov vrnili z novimi izkušnjami, znanji in z lepimi spomini, ki jih bodo spremljali še dolgo časa.

Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi tabora – planinskim društvom, mentoricam, zeliščnemu podjetju Cvetka (za podarjene kreme in pršila proti komarjem in klopom) in staršem za njihovo podporo in zaupanje. Skupaj smo dokazali, da je z dobro voljo, sodelovanjem in ljubeznijo do narave mogoče ustvariti nepozabne dogodivščine.

Polona Obrovnik