Planinski tabor na Mangartskem sedlu od 28.8.2018-30.8.2018

Bilo nas je samo 5 in Ivan Lešnik nas je s svojim avtom v torek 28.8. ob 5. uri zapeljal preko Italije v Bovec naravnost pod kaninsko žičnico. Ob 8. uri se zapeljemo na zadnjo postajo žičnice. Od tu dalje peš na Prestreljenik, Prestreljeniško okno in nazadnje na Visoki Kanin. Za pot smo potrebovali 4 ure, pa še vrniti smo se morali do 17. ure ko odpelje zadnja gondola. Nekaj nas je bilo radovednih pa smo šli pogledat kako je s kočo Petra Skalarja. Skoraj smo zamudili gondolo, kočo pa na novo prekrivajo.

V dolini se odžejamo in se zapeljemo na Mangartsko sedlo. Tukaj prespimo. Naslednji dan pa na Mangart; po slovenski smeri gor in po italijanski se vračamo. Malo nam je ponagajal sneg, pa nič zato. Vreme prekrasno, razgledi tudi, časa smo imeli dovolj.

Skupna malica na koči, žejo gasimo s pivom in se grejemo na sončku.

Zadnji dan 30.8. bi morali na Bavški Grintovec, pa vremenska napoved ni obetala vsaj 10 ur lepega vremena. Roman predlaga da se zapeljemo v Planico, peš v Tamar in ogled slapa Nadiže. Vsi smo bili za in tako zaključili tridnevno potepanje po Julijcih.