Pohod na Golico (1835 m) in ferato v Mojstrani

⭕️ Vabljeni na meddruštveni planinski izlet s PD Domžale.

Vabljeni na pohod na Golico (1835 m) in ferato v Mojstrani.

DATUM  IZLETA:                    SOBOTA: 01.06.2024
GOLICA (1835 m) in ferata v MOJSTRANI
VODJA:Ivana Leskovar in Barbara Koželj041-834-645
ZBORNO MESTO:Pred staro telovadnico v Slovenski Bistrici
ODHOD:Ob 6:00 uri
POVRATEK:V poznih popoldanskih urah
PREVOZ:Kombi ali osebni prevoz
ZAHTEVNOST POTI:Lahka označena pot. Primerna večjemu delu pohodnikov. Hodili bomo v zmernem tempu. Višinska razlika cca 855 m.
DOLŽINA HOJE: Cca 5 ur
OPREMA:• Obvezna planinska obutev!
• Oblačila: zaščita pred vetrom in soncem
OBVEZNI DOKUMENTI:● Veljavna planinska izkaznica (plačana članarina PZS)
● Osebni  dokument
MALICA IN PIJAČA:Hrana in pijača iz nahrbtnika. Na poti se bo možnost okrepčati tudi v Koči pod Golico.
OPIS  POTI:Tokrat nas čaka čudovita pot iz Planine pod Golico. Gozdna razgibana pot nas pripelje  na travnata pobočja Markljevega Rovta, sledi sedlo Suha (1438m) in čez manj obiskani vrh Krvavka (1784m) nadaljujemo vzpon na vrh Golice. Vračamo se preko Koče pod Golico in po letni poti do izhodišča. Planinska tura je krožna.  
Ta dan nas čaka še naslednja naša postaja v Mojstrani. Nad prikupno vasico Mojstrana v ostenju Grančišča sta dve atraktivni zavarovani poti – ferati, ki nam omogočata nove izkušnje v skalnem kraljestvu. Izbiramo lahko med dvema različnima feratama, ki imata skupno tudi to, da je zelo kratek dostop do stene in vstop v smer. Dober pogled nanju se nam odpre pri Slovenskem planinskem muzeju. Prva ferata (Aljaževa pot) je lažja in ocenjena na B težavnosti, dolga 300 m, primerna tudi za tiste, ki se še urijo v skalnem svetu. To bo naša tokratna izbira. Za ferato priporočamo osnovni gorniški komplet – čelada, plezalni pas, samovarovalni sistem. Opremo si lahko izposodite tudi v Slovenskem planinskem muzeju (cena za dan izposoje je 17 €). Ob prijavi sporočite, če potrebujete opremo, lahko si jo brezplačno izposodimo pri PD Kozorog. V Mojstrani bo možen ogled Slovenskega planinskega muzeja, vendar le posamično.
VLJUDNO VABLJENI!
PRISPEVEK UDELEŽENCA:Stroške prevoza si delimo.
PRIJAVA IN INFORMACIJE:Prijave se zbirajo izključno samo na telefon vodje izleta do torka, 28.05.2024. V primeru slabega vremena, bo izlet prestavljen na drugi ustrezni termin. Planinska tura na Golico je trening za poletni Triglav.

OPOZORILO:  S  prijavo  na   izlet  udeleženec  potrdi,  da   je  seznanjen   z  zahtevnostjo  izleta  ter  izpolnjuje  zdravstvene,  fizične  in  tehnične  pogoje  za varno sodelovanje  na  izletu  in  ima  plačano  letno  članarino PZS. Hoja na lastno odgovornost. Udeleženec  je  dolžan  upoštevati   navodila   in  odločitve  vodnika!  Želimo  varno  hojo  in  lep  planinski dan.  Srečno!