ZAKAJ POSTATI ČLAN PZS

Zakaj postati član?

Z včlanitvijo podprete delovanje planinskih društev, alpinističnih, športnoplezalnih in ostalih klubov, združenih v Planinsko zvezo Slovenije, saj precejšen del namenimo izbranemu društvu.Člani PZS smo nezgodno zavarovani za opravljanje številnih planinskih in gorniških dejavnosti. Zavarovanje krije tudi stroške reševanja v tujini s 24-urno asistenco in zdravstveno asistenco za tujino ter zavarovanje zasebne odgovornosti članov PZS.

V slovenskih planinskih kočah prenočujemo ugodneje, s 50 % oz. 30 % popustom. Ugodneje bivamo tudi v več kot 1250 kočah partnerskih organizacij v Evropi in Kanadi.Številni planinski, plezalni in izletniški vodniki, skupaj s planinskimi zemljevidi ter strokovno in leposlovno literaturo, katerih izdajateljica je Planinska založba PZS, so nam cenovno dostopnejši. Najstarejšo še izhajajočo slovensko revijo, Planinski vestnik, pa si lahko za celo leto naročite s kar četrtinskim popustom.Kot člani PZS smo v številnih trgovinah z gorniško in plezalno opremo deležni prenekaterih ugodnosti.

Kako postati član?
V izbrano planinsko društvo, alpinistični, športnoplezalni ali katerikoli drug klub, ki je član Planinske zveze Slovenije, se lahko včlanite osebno v samem društvu ali klubu. Včlanitev je možna tudi na sedežu Planinske zveze Slovenije v Ljubljani, na spletnem portalu clanarina.pzs.si, v poletnih mesecih pa tudi na bencinskih servisih Petrol. Ne glede na izbran način včlanitve, je le ta enostavna in hitra. Tako boste lahko že kmalu po zaključenem postopku pričeli z izbrano planinsko pustolovščino.

Ob spletni včlanitvi lahko člani Generali Kluba ugodnosti koristijo do 20 % popust pri včlanitvi.