ZAKLJUČNI IZLET, IZLET V NEZNANO

Leto bo naokrog in že tradicionalno organiziramo zaključni izlet za naše člane. V navadi je, da je zaključni izlet organiziran s strani predsednice društva in letos imam to čast, da vas povabim v meni ljubo pokrajino. Ko sem prebirala zgodovino društva, sem ugotovila, da je bil to včasih čisto zares izlet v neznano. Obujam tradicijo, tudi letos bo tako.
Vabljeni torej, da se mi pridružite. Pot ni zahtevna, obljubim, da bo lepo in zabavno. Avtobus je rezerviran in se že veselim vaše prijave in vaše družbe.

Planinski pozdrav,
Barbara Frešer

DATUM IZLETA:Sobota, 4. 11. 2023
ZAKLJUČNI IZLET – IZLET V NEZNANO
VODJA:Matej Horvat (031 885 976)
Roman Selinšek (041 353 135)
ZBIRNO MESTO:Pred staro telovadnico v Slovenski Bistrici
ODHOD:Ob 6. uri
POVRATEK:V večernih urah
VRSTA PREVOZA:Avtobus
ZAHTEVNOST POTI:Lahka planinska pot
DOLŽINA HOJE:Cca. 4 ure
OPREMA:Obvezna planinska obutev, primerna oblačila, pohodne palice, če jih uporabljate
OBVEZNI DOKUMENTI:Osebni dokument, knjižica za žig, če jo imate
MALICA IN PIJAČA:Malica in pijača iz nahrbtnika v dopoldanskem času, pozno popoldan organiziran obrok in druženje
ŽIGI:Na vrhu in v planinski koči
OPIS POTI:Z avtobusom se bomo vozili cca 2 uri do izhodišča. Tam nas bo pozdravil Janez, planinski vodnik, ki nas bo skupaj z vodnikoma PD Slov. Bistrica vodil v neznano. Na poti si bomo ogledali izvir, vodnjak, jezerca, ostanke žage in vasi. Po gozdni cesti bomo nadaljevali do planinskega doma. Vzeli si bomo čas za počitek, malico, kavico in se povzpeli še na vrh, ki ostaja skrivnost. Pot bo krožna, do izhodišča se bomo vrnili po drugi strani. Vzpon bo trajal cca dve uri, sestop cca uro in pol. Pot je lahka in primerna za vse generacije. Po pohodu bomo obiskali prav posebno “mesto”, kjer bomo na duhovit način obujali spomine na svoja otroška leta in na drugačen, zabaven način spoznali kulturno in naravno dediščino pokrajine, ki jo bomo obiskali. Sledi še druženje, pa tudi lačni in žejni ne bomo, Vabljeni!
PRISPEVEK UDELEŽENCA:25 EUR po osebi, razliko do polne cene bo poravnalo društvo.
PRIJAVA IN INFORMACIJE:Prijave se zbirajo na telefon vodij izleta do četrtka, 2. 11. 2023.
V primeru slabega vremena bo izlet prestavljen.

OPOZORILO:  S  prijavo  na   izlet  udeleženec  potrdi,  da   je  seznanjen   z  zahtevnostjo  izleta  ter  izpolnjuje  zdravstvene,  fizične  in  tehnične  pogoje  za varno sodelovanje  na  izletu. Hoja na lastno odgovornost. Udeleženec  je  dolžan  upoštevati   navodila   in  odločitve  vodnika!  Želimo  varno  hojo  in  lep  planinski dan.  Srečno!