BREZNIŠKE PEČI 1122 m

 

VABIMO VAS NA DRUŠTVENI IZLET

DATUM  IZLETA:                SOBOTA: 14.10.2023
BREZNIŠKE PEČI 1122 m
VODJA:Ivana Leskovar041-834-645
ZBORNO MESTO:Pred staro telovadnico v Slovenski Bistrici
ODHOD:Ob 6:00 uri
POVRATEK:V popoldanskih urah
PREVOZ:Z osebnimi avtomobili
ZAHTEVNOST POTI:Delno zahtevna neoznačena pot
DOLŽINA HOJE: Cca 4 – 5 ur
OPREMA:• Obvezna planinska obutev! • Oblačila: zaščita pred vetrom in dežjem • Priporočena je čelada
OBVEZNI DOKUMENTI:  ● Osebni  dokument
MALICA IN PIJAČA:Malica in pijača iz nahrbtnika
OPIS  POTI:Greben (brezniških) Peči je najzahodnejši del Kamniško-Savinjskih Alp, ki ga od Karavank loči dolina Završnica. Najvišja točka grebena se imenuje Vrh Peči /Smokuški vrh. Prečenje je ponekod ravno dovolj zahtevno in časovno dolgo, da tudi v suhem vremenu ni nikakršen nedeljski sprehod, ki bi ga opravili z rokami v žepih. Grebena ne bomo podcenjevali, čeravno bi ob hitrem pogledu na zemljevid kdo utegnil samo zamahniti z roko in reči, da greben, ki samo z najvišjim vrhom doseže tisočico, že ne more biti kaj posebnega. Vir: https://www.hribi.net/izlet/zavrsnisko_jezero_smokuski_vrh_cez_brezniske_peci/3/1149/2343 VLJUDNO VABLJENI!
PRISPEVEK UDELEŽENCA:Stroške prevoza si delimo potniki v avtomobilu.
PRIJAVA IN INFORMACIJE:Prijave se zbirajo izključno samo na telefon vodje izleta do četrtka, 12.10.2023. V primeru slabega vremena, bo izlet prestavljen na drugi ustrezni termin.

OPOZORILO:  S  prijavo  na   izlet  udeleženec  potrdi,  da   je  seznanjen   z  zahtevnostjo  izleta  ter  izpolnjuje  zdravstvene,  fizične  in  tehnične  pogoje  za varno sodelovanje  na  izletu. Hoja na lastno odgovornost. Udeleženec  je  dolžan  upoštevati   navodila   in  odločitve  vodnika!  Želimo  varno  hojo  in  lep  planinski dan.  Srečno!