Odseki

MLADINSKI ODSEK

thumb_mk_logo

Mladinski odsek svojo redno dejavnost izvaja v planinskih skupinah, vsaka starostna skupina pa izvaja celoletni program vsebin. Programa za predšolske otroke se imenujeta ciciban-planinec in malcek-v-naravi za osnovnošolce pa Mladi planinec. Program planinske skupine vodijo in v sodelovanju z udeleženci izvajajo mentorice planinskih skupin in vodniki Planinske zveze Slovenije.

 

Mladinski odsek program izletov oblikuje in sprejema za šolsko leto, zato so cilji jesenskih in zimskih izletov znani konec avgusta oziroma na začetku novega šolskega leta.

FOSILI

wandern

Sekcija  FOSILI  so člani društva stari nad 60 let.Neprekinjeno delujejo od leta 2000.

Aktivno se udeležujejo rednih-lažjih pohodov razpisanih po letnem programu.

Svoje tedenske pohode  izvajajo ob torkih. Program določajo glede na vreme. Pohodi so lažji in bliže doma ali bolj oddaljeni in zahtevnejši.

Prevoze organizirajo z osebnimi avtomobili ali kombiji.

Vsako leto organizirajo dva tabora. Enega lažjega v sredogorju , na Krasu ali na otokih, drugega težjega pa nekje v visokogorju.

Skupina ima v svoji sredini tudi planinske vodnike A in B kategorije,ki vedno budno skrbijo za  njeno varnost .

ODSEK MARKACISTOV

markacija

Naloga markacistov je skrb za planinske poti, ki jih imamo v upravljanju. Tako vsako leto pregledamo stanje poti in izvedemo dve do tri večje akcije v Bistriškem vintgarju, (odstranjujemo podrta drevesa, popravimo stopnice in mostičke). Prav tako popravimo smerne table in na novo narišemo markacije.

V letu 2012 smo v okviru programa »WETMAN« obnovili brunčane poti  na Črnem jezeru in opravili nad tisoč delovnih ur.

Vse, ki vas zanima delo po planinskih poteh vabimo, da se nam pridružite.

Če bi na naših poteh opazili kakšne pomanjkljivosti ali nepravilnosti oziroma se srečali s kakšnimi drugimi težavami,  nam to nemudoma sporočite.

VODNIŠKI ODSEK

vodnik pzs-2022-novi-2

Organiziranje izletov, pohodov in vzponov v vseh letnih časih in vseh težavnosti je ena od osnovnih nalog našega društva. V društvu izletniški odsek deluje že od nekdaj in združuje vse vodnike PZS in mentorje planinskih skupin. Da bi vse te aktivnosti potekale varno in pritegnile čimveč naših članov vsako leto skrbno pripravimo program izletov. Hkrati pa že od same ustanovitve skrbimo za vzgojo in izobraževanje vodnikov PZS in mentorje planinskih skupin. Vsi vodniki, ki vodijo izlete imajo zahtevano kategorijo vodenja, glede na zahtevnost vodene ture. Vodniki in mentorji za svoje delo ne prejemajo plačila.

Naši člani se lahko z vodniki dogovorite za pomoč pri načrtovanju izletov na katere se odpravljate sami ali s svojimi prijatelji. Prav tako se lahko dogovorite za vodenje kakšnega izleta, ki ni v letnem programu, pa se želite nanj odpraviti.