Kojca (1303 m) in Bevkova domačija

DATUM  IZLETA:  SOBOTA: 18.11.2023 
KOJCA (1303 m) – OGLED ROJSTNE HIŠE FRANCETA BEVKA  
VODJA: Matej Horvat 031-885-976 
ZBORNO MESTO: Pred staro telovadnico v Slovenski Bistrici 
ODHOD: Ob 6. uri 
POVRATEK: V večernih urah 
VRSTA PREVOZA: Mini bus 
ZAHTEVNOST POTI: Lahka pot 
DOLŽINA HOJE:  3 – 4 ure 
OPREMA: • Obvezna planinska obutev! 
• Oblačila: zaščita pred vetrom in dežjem 
• Priporočamo pohodne palice 
OBVEZNI DOKUMENTI:  Osebni  dokument 
MALICA IN PIJAČA: Malica in pijača iz nahrbtnika  
ŽIGI:  
OPIS  POTI: Z mini busom se bomo pripeljali skozi Škofjo Loko, Gorenjo vas, Cerkno, do vasi Jesenica, kjer bo naše izhodišče. Od tam se bomo peš odpravili po cesti in naprej po gozdni cesti do prevala Vrh Ravni. Tam bomo nadaljevali po planinski poti v smeri Kojce. Najprej skozi strm gozd in nato višje do križišča poti na Lipju. Od tam se bomo sprehodili do bližnjih: Divji rob in Hudičev rob, kjer sta zanimivi razgledišči. Nato se bomo ponovno povzpeli skozi strm gozd do samega vrha Kojce (1303 m), ki je izrazito kopast in travnat. Na vrhu je vpisna skrinjica in spomenik NOB. Po daljšem postanku na vrhu, bomo sestopili v vas Zakojca, kjer si bomo ogledali rojstno hišo pisatelja Franceta Bevka. Turo bomo zaključili na Turistični kmetiji Flander v Zakojci, kjer nas bo čakal mini bus.  
Kojca je razgledna gora Škofjeloško-Cerkljanskega hribovja, ki »neupravičeno« sameva v senci svojega soseda Porezna. Nanj se odpira lep razgled v smeri vzhoda, na sever pa se dviguje veriga Spodnjih bohinjskih gora.  VLJUDNO VABLJENI! 
PRISPEVEK UDELEŽENCA: 20 EUR 
PRIJAVA IN INFORMACIJE: Prijave se zbirajo izključno samo na telefon vodje izleta do petka, 17.11.2023.  

OPOZORILO:  S  prijavo  na   izlet  udeleženec  potrdi,  da   je  seznanjen   z  zahtevnostjo  izleta  ter  izpolnjuje  zdravstvene,  fizične  in  tehnične  pogoje  za varno sodelovanje  na  izletu. Hoja na lastno odgovornost. Udeleženec  je  dolžan  upoštevati   navodila   in  odločitve  vodnika!  Želimo  varno  hojo  in  lep  planinski dan.  Srečno!