Na Kobiljo glavo (1457 m)

V soboto 25.3.2017 se nas je 29 članov PD odpeljalo v Baško grapo, skozi naselja Podbrdo, Koritnica, do Kneže na Podljubinj do Koče na Planini Stador (1050 m). Vreme sončno le malo vetrovno. Po krajšem postanku pri koči se odpravimo na Kobiljo glavo in Jalovnik.

Kobilja glava (1457 m)  je del razgibanega, pa vendar precej enotnega slemena nad Tolminom. Na vrhu se nahaja visok križ in  vpisna skrinjica. Vrh je izjemen razglednik iz katerega se ob jasnem vremenu vidi vse do Jadranskega morja- no mi ga nismo videli. Pot smo nadaljevali do sosednjega Jalovnika (1452 m).

Z vrha, ki ima vpisno skrinjico, se nam je odprl lep pogled na Škofjeloško in Cerkljansko hribovje, Golake, Matajur in verigo Spodnjih Bohinjskih gora. Vračali smo se krožno na planino Lom do izhodišča – kočo na planini Stador.

Nazaj grede še obiščemo slap Sopota. Voda pada čez previs v globino polkrožno oblikovanega amfiteatra več kot 60 metrov globoko v treh stopnjah.

Kljub dolgi vožnji smo zadovoljni, da smo prehodili in si ogledali še neodkrite dele Slovenije. Želimo še več takih pohodov.