NEDELJA: 25.06.2023, VOGEL (1922 m)

VABIMO VAS   NA   DRUŠTVENI   IZLET

DATUM  IZLETA:                NEDELJA: 25.06.2023
VOGEL (1922 m)
VODJA:Ivana Leskovar041-834-645
ZBORNO MESTO:Pred staro telovadnico v Slovenski Bistrici
ODHOD:Ob 5. uri
POVRATEK:V večernih urah
VRSTA PREVOZA:Z osebnimi avtomobili
ZAHTEVNOST POTI:Delno zahtevna označena pot
DOLŽINA HOJE: Cca 6 ur
OPREMA:• Obvezna planinska obutev! • Oblačila: zaščita pred vetrom in dežjem • Priporočamo pohodne palice
OBVEZNI DOKUMENTI:● Veljavna planinska izkaznica (plačana članarina PZS) ● Osebni  dokument
MALICA IN PIJAČA:Malica in pijača iz nahrbtnika / možnost tudi v okrepčevalnici Orlove glav, pred vstopom na štirisedežnico
ŽIGI:Slovenska planinska pot
OPIS  POTI:Vogel se nahaja v Julijskih Alpah. V njegovi bližini je istoimensko smučišče. Vrh Vogla ponuja čudovite poglede na okoliške hribe,  saj se vidi del Primorske, veriga Spodnjih Bohinjskih gora in Triglav z okolico.   Od našega doma do izhodišča je kar dolga pot, na njej potekajo na več odsekih cestna dela, zato je odhod tako zgodaj.   Popeljali se bomo najprej z nihajno žičnico, nato pa še s štirisedežnico, ki nam precej skrajša pot.   Cena povratne karte je 28 €. V kolikor nas bo najmanj 10, sem dogovorjena za 10% popust.   VLJUDNO VABLJENI!
PRISPEVEK UDELEŽENCA:Stroške prevoza si delimo potniki v avtomobilu.
PRIJAVA IN INFORMACIJE:Prijave se zbirajo izključno samo na telefon vodje izleta do četrtka, 22.06.2023. V primeru slabega vremena, bo izlet prestavljen na drugi ustrezni termin.

OPOZORILO:  S  prijavo  na   izlet  udeleženec  potrdi,  da   je  seznanjen   z  zahtevnostjo  izleta  ter  izpolnjuje  zdravstvene,  fizične  in  tehnične  pogoje  za varno sodelovanje  na  izletu  in  ima  plačano  letno  članarino PZS. Hoja na lastno odgovornost. Udeleženec  je  dolžan  upoštevati   navodila   in  odločitve  vodnika!  Želimo  varno  hojo  in  lep  planinski dan.  Srečno!