Tabor Julijci – 2. dan

Drugi dan planinskega tabora smo imeli načrtu. Osvojili bomo Triglav. Vodnikov dom na Velem polju smo zapustili ob osmi uri zjutraj, nakar se nas je osem planincev odpravilo proti Planiki, trije pa proti Koči na Doliču. Po poti smo občudovali naravo in okoliške vršace, saj nam je sončno vreme naklonilo čudovite razglede.

Po krajšem postanku na Domu Planika pod Triglavom, smo si nadeli opremo in se podali cilju naproti. Trije naši planinci  Srečko, Pika in Aleška, so Triglav osvojili prvič in si s tem prislužili krst na strehi Slovenije. Nismo pa bili edini, ki smo krstili svoje planince, prvič je Triglav osvojil tudi upokojeni nogometaš Marcos Tavares in prijeten človek kot je, je sprejel naše čestitke in se z nami fotografiral.

Ker smo imeli naslednje prenočišče rezervirano v Koči na Doliču, smo se z vrha spustili preko Škrbine. Pot je zelo zanimiva in ponekod zelo zahtevna, saj je na njej zelo malo varoval in mnogokrat smo se po poti spuščali vzvratno. Ko smo srečno sestopili na melišče in kasneje na mulatjero ter po njenih mnogih ovinkih končno zagledali Kočo na Doliču, je bil  dan  za našo skupino srečno zaključen.


Na koči so nas zadovoljni pričakali naši trije pohodniki, ki so od Vodnikove koče prispeli na Dolič ter se od tam preko Hribaric povzpeli na Kanjavec ter iz vrha občudovali Triglav in okoliške lepote. Naredili so lepo krožno turo, 6 ur hoje v čudovitem vremenu.


Naš drugi dan je bil uspešno zaključen, sledila je večerja v jedilnici koče, ki je bila polna tujih pohodnikov, ki so prišli občudovati ta naš mali raj na zemlji.