MEDGENERACIJSKI    DRUŠTVENI   IZLET NA RATITOVEC (1678 m)

VABLJENI NE MEDGENERACIJSKI    DRUŠTVENI   IZLET NA RATITOVEC (1678 m), KI GA ORGANIZORAMO SKUPAJ Z MLADINSKIM ODSEKOM PD SLOVENSKA BISTRICA

DATUM  IZLETA:                SOBOTA: 17.06.2023
PRTOVČ (1011 m) – RATITOVEC (1678 m)
VODJA:Jože Šega041-679-601
ZBORNO MESTO:Pred staro telovadnico v Slovenski Bistrici
ODHOD:Ob 6. uri
POVRATEK:V večernih urah
VRSTA PREVOZA:Z osebnimi avtomobili
ZAHTEVNOST POTI:Lahka označena pot
DOLŽINA HOJE: Cca 5 ur
OPREMA:• Obvezna planinska obutev! • Oblačila: zaščita pred vetrom in dežjem • Priporočamo pohodne palice
OBVEZNI DOKUMENTI:● Veljavna planinska izkaznica (plačana članarina PZS) ● Osebni  dokument
MALICA IN PIJAČA:Malica in pijača iz nahrbtnika / možnost v Krekovi koči pod vrhom Ratitovca
ŽIGI:razširjena SPP
OPIS  POTI:Najprej se zapeljemo v vasico Prtovč, kjer bomo pričeli z pohodom.  S parkirišča (parkirišče je plačljivo) se sprehodimo do začetka vasi, nadaljujemo rahlo desno v smeri Ratitovca čez Razor po cesti, ki nas pripelje v gozd in se začne prečno vzpenjati čez razmeroma strma pobočja.  Pot višje preči slabšo gozdno cesto, le nekoliko za tem pa se nam z desne priključi markirana pot od lovske koče.  Nadaljujemo v smeri Ratitovca po zložni poti. Naprej pot zavije nekoliko proti  levi in se začne strmeje vzpenjati.  Strmina kmalu popusti in pot nas pripelje na manjšo ravnico imenovano Razor, kjer je  tudi  razpotje.  Nadaljujemo naravnost po široki poti, ki  kmalu zavije v levo in se začne strmo vzpenjati.  Pot naprej preči kratek pas gozda, nato pa nas pripelje na razgledna travnata pobočja Ratitovca.  Tu se pot položi, zavije nekoliko proti desni in nas ob lepih razgledih pripelje do Krekove koče na Ratitovcu. Vračali se bomo po  krožni poti čez  Povden.   VLJUDNO VABLJENI!
PRISPEVEK UDELEŽENCA: 
PRIJAVA IN INFORMACIJE:Prijave se zbirajo izključno samo na telefon vodje izleta do četrtka, 15.06.2023. V primeru slabega vremena, bo izlet prestavljen na drugi ustrezni termin.

OPOZORILO:  S  prijavo  na   izlet  udeleženec  potrdi,  da   je  seznanjen   z  zahtevnostjo  izleta  ter  izpolnjuje  zdravstvene,  fizične  in  tehnične  pogoje  za varno sodelovanje  na  izletu  in  ima  plačano  letno  članarino PZS. Hoja na lastno odgovornost. Udeleženec  je  dolžan  upoštevati   navodila   in  odločitve  vodnika!  Želimo  varno  hojo  in  lep  planinski dan.  Srečno!