Pohod na Ojstrnik (2052 m)

⭕️ Vabljeni na planinski izlet.

Vabljeni na pohod na Ojstrnik / Osternig, 2052 m visok vrh, ki leži v Karnijskih Alpah na meji med Avstrijo in Italijo nad Trbižem.

Opomba: V letnem programu pohodov je bil za to soboto predviden pohod v Zaščiteno medvedjo sotesko, ki pa je zaprta zaradi skalnih podorov. Namesto tega vas vabimo na izredno lep pohod na Ojstrnik.

DATUM  IZLETA:25. 5. 2024 
OJSTRNIK (2052 m)
VODJA:Roman Selinšek041 353 135
ZBORNO MESTO:Pred staro telovadnico v Slovenski Bistrici
ODHOD:Ob 6:00 uri
POVRATEK:V poznih popoldanskih urah
PREVOZ:Z osebnimi avtomobili ali kombijem
ZAHTEVNOST POTI:Lahka označena pot  
DOLŽINA HOJE: Cca. 5 ur
OPREMA:Obvezna planinska obutev!
Oblačila: primerna vremenu
Priporočene pohodne palice
OBVEZNI DOKUMENTI:Veljavna planinska izkaznica (plačana članarina PZS)
Osebni  dokument
MALICA IN PIJAČA:Malica in pijača iz nahrbtnika
OPIS  POTI:Ojstrnik (Osternig) je najbolj vzhodni vrh v Karnijskih Alpah, ki presega višino 2000m. Nahaja se na meji med Avstrijo in Italijo v bližini Trbiža (Tarvisio). Na vzhodnem predvrhu je postavljen križ, na pravem vrhu pa vpisna skrinjica.
Pot je krožna.
 PRISPEVEK UDELEŽENCA:Stroške prevoze si delimo potniki v avtomobilu ali kombiju.
PRIJAVA IN INFORMACIJE:Prijave se zbirajo izključno na telefon vodje izleta do četrtka 23. 5.2024. V primeru slabega vremena, bo izlet prestavljen na drug ustrezen termin.

OPOZORILO:  S  prijavo  na   izlet  udeleženec  potrdi,  da   je  seznanjen   z  zahtevnostjo  izleta  ter  izpolnjuje  zdravstvene,  fizične  in  tehnične  pogoje  za varno sodelovanje  na  izletu  in  ima  plačano  letno  članarino PZS. Hoja na lastno odgovornost. Udeleženec  je  dolžan  upoštevati   navodila   in  odločitve  vodnika!  Želimo  varno  hojo  in  lep  planinski dan.  Srečno!